Autoretrat

Col·lecció de Narrativa, 8
Traducció de Marta Marfany Simó
ISBN: 978-84-17410-09-4
84 pàgines

14,00 €

Ens trobem, sense cap mena de dubte, davant d’un autoretrat. Des de la seva suposada sinceritat, ens mostra tant com ens amaga, i en aquest joc, per mitjà de frases tallants conforma el jo amb una absència total de complaença en la mesura que cadascuna de les seves propostes no tolera ni l’engany ni el sentimentalisme. Tot hi té cabuda: l’estat físic o psicològic, l’aspecte sentimental, sexual, polític, filosòfic, estètic… Una concatenació d’idees que semblen no portar-nos enlloc, però que lentament s’uneixen per acabar apoderant-se del text i conquerir la nostra experiència lectora. Un text complementari a Suïcidi —publicat en aquesta mateixa editorial— que ve a refermar, més si cap, l’enorme legat literari d’Édouard Levé.

RESSENYES

«Es tracta d’una descoberta que imprimeix un aire nou i una mirada interessant a l’art d’escriure.»

     Pere Joan Martorell, Ultima Hora

«Segurament seria una temeritat afirmar, i menys categòricament, que, enmig de tota aquesta literatura —o pseudoliteratura— efímera, que deixarà ben poc rastre, Édouard Levé serà un dels autors que quedarà però el que sí crec que es pot afirmar (és prou sabut que la millor manera d’errar-se és fer pronòstics, però possiblement s’erra encara més qui mai no arrisca) és que és un autor autor, algú que no tan sols té una veu pròpia, i de ben poderosa, sinó que escriu seguint el que el cor li dicta —o, més exactament, deixa que sigui el cor qui escrigui per ell. Un artista, doncs, no pas un artesà, que escriu per  (i expressant) la seva necessitat interior.»

     Xavier Serrahima, El racó de la paraula

«He devorado una de sus obras apasionadamente, me ha maravillado. De Levé se ha publicado Autoretrat, de una valentía literaria y personal admirable y muy pocas veces conseguida en el mundo de la ficción/realidad. Es una maravilla de valentía, de descaro, de rebeldía, de imaginación creativa.»

     Antoni Serra, Última Hora

Scroll al inicio