Col·lecció de Narrativa, 26
Traducció de Gabriel de la S. T. Sampol
Próleg de Maria de Lourdes Pereira
ISBN: 978-84-17410-29-2
168 pàgines

18,00 €

En aquest volum es recullen cinc joies de la narrativa breu d’Eça de Queirós. En llegir «Peculiaritats d’una noia rossa», «Civilització», «Al molí» i «José Matias» hi trobarem el mestre del relat realista i de l’exploració psicològica. També s’inclou una narració d’arrel romàntica, «El finat», de temàtica fantàstica, amb espectres i enceses passions. Alguns d’aquests contes dialoguen amb les seves novel·les, per contrast o per afinitat, com «Al molí» amb El cosí Basílio i «Civilització» amb La ciutat i les serres.
     Per als coneixedors de l’obra novel·lística d’Eça de Queirós, aquestes narracions en seran un complement indispensable; per als qui encara no el coneguin, poden ser un magnífic pòrtic a un dels universos narratius més fascinants de la literatura universal.

RESSENYES

«L’editorial Quid Pro Quo Edicions, tan selecta pel que fa al seu catàleg, ha publicat Peculiaritats d’una noia rossa, una selecció de relats de l’escriptor portuguès traduïda al català en una docta versió de Gabriel de la S. T. Sampol. A més a més, el llibre conté el brillant pròleg de Maria de Lourdes Pereira.»

     Carme Miró, Sonograma Magazine

«Tota una conquesta literària encapsulada en una dosi magistral.»

     Rosa Planas, Última Hora

«Són, tots ells, relats que cal llegir en veu alta, per la bellesa de la prosa i l’escaiença dels detalls. Hi contribueix l’esplèndida traducció de Gabriel de la S. T. Sampol. […] Una delícia de llibre!»

     Jordi Llavina, La República

«Un altre gran encert al catàleg de Quid Pro Quo, una recomanació sense reserves, un bon moment garantit.»

     Ramona Pérez, Bellver

«Amb una prosa rica i exuberant, que enlluerna tots els racons i els paratges amb una mirada prodigiosa, Eça de Queirós ha de ser imprescindible per als lectors de paladar fi.»

Pere Joan Martorell, Última Hora

«Peculiaritats d’una noia rossa i altres narracions d’Eça de Queirós és una mostra heterogènia i interessantíssima del mestratge narratològic d’un autèntic clàssic que constata el seu talent sobirà en la distància curta. No és tòpic afirmar que es tracta d’una magnífica porta d’entrada per descobrir-lo, així com una excusa perfecta per tornar a una escriptura bellíssima, de gran sonoritat. El resultat és literatura excepcional, d’excelsa i delitosa potència narrativa.»

Jaume C. Pons Alorda, Ara Balears

Scroll al inicio