Roberto Calasso

(Florència, 1941-Milà, 2021)

Va ser president i editor literari de l’editorial Adelphi, una de les més prestigioses a nivell internacional.
     Com a narrador és autor, entre altres, de La rovina di Kasch, Le nozze di Cadmo e Armonia, Ka, K., Il rosa Tiepolo, La Folie Baudelaire, L’ardore, Il Cacciatore Celeste, Il libro di tutti i libri i La Tavoletta dei Destini —la gran majoria traduïdes a altres idiomes—, que formen part d’un sol llibre unitari que pot llegir-se de manera independent i ens ofereix una visió pròpia del mite en relació amb la consciència contemporània.
     En el vessant assagístic —encara que moltes de les seves obres narratives podrien encabir-se també en aquest gènere pel tractament profundament filosòfic que hi fa— ha publicat L’innominabile attuale, Cento lettere a uno sconosciuto, Come ordinare una biblioteca, I geroglifici di Sir Thomas Browne, I quarantanove gradini, L’impronta dell’editore i La letteratura e gli dèi.
     Per entendre la magnitud de la seva figura, basta recordar les paraules que li va dedicar Leonardo Sciascia: «Les seves obres estan destinades a no morir. Calasso és un dels pocs grans escriptors que tenim».

LLIBRES PUBLICATS

La Tauleta dels Destins

Scroll al inicio