Col·lecció de Narrativa, 16
Traducció de Dolors Udina
ISBN: 978-84-17410-17-9
84 pàgines

14,00 €

Amb una escriptura despullada de tota retòrica, Sam Shepard, en aquesta darrera obra, assoleix la seva plenitud creadora. Malgrat el deteriorament gradual de la malaltia, que el fa dependre dels éssers estimats que en tenen cura, el narrador s’enfronta amb els seus records personals, sense defugir el present, des del món rural al qual pertany. Lluny de l’afectació, amb frases precises i punyents, la família acaba destacant sobre la resta com a nucli i raó. En definitiva, som davant d’un cant lúcid i bellíssim a la vida.

RESSENYES

«Sam Shepard ha estat un dels talents narratius més lúcids de la literatura nord-americana, sempre fidel a si mateix, al seu paisatge físic i emocional, a la seva família i records. És aquest un testimoniatge directe sobre el viatge inexorable de la mort que tots emprendrem i és, també, un cant a la vida feta memòria.»

     Eric Gras, Quaderns. Periódico Mediterráneo

«No hi falten, al llibre, passatges commovedors, com els que dedica als fills, o aquells en què descriu l’entorn rural on passa els seus últims dies. És aquí on millor es veu el talent literari de Shepard, d’una força evocadora esquemàtica però vibrant, semblant a la del pintor que, amb tres colors i una dotzena de pinzellades, crea un paisatge.»

     Pere Antoni Pons, Ara Llegim

«A Espia de mi trobem escrita una lliçó d’humanitat i un cant a la vida, malgrat tot.»

     Teresa Costa-Gramunt, Eix Diari

«Gairebé a tots els breus capítols d’aquest autoretrat crepuscular hi ha colors, molts colors, pertot arreu. Colors i acoloriments que donen lluminositat a un relat que convida a una exigència personal.»

     Marcel Borotau, Sonorama Magazine

«Sam Shepard, abans que l’ELA se l’emportés definitivament, va poder llegar-nos aquesta petita joia. Commou. Talment la vida. Moltes gràcies.»

     Joan Buades

Scroll al inicio