Col·lecció de Narrativa, 13
Traducció i pròleg de Marta Marfany Simó
ISBN: 978-84-17410-13-1
225 pàgines

18,00 €

Marcel Schwob és un escriptor actualment poc conegut però que ha tingut al llarg dels anys un grup selecte de seguidors, com William Faulkner o, sobretot, Jorge Luis Borges.
     La llàntia de Psique aplega quatre llibres —Mims, La croada dels infants, L’estrella de fusta i El llibre de Monelle— que són els més representatius de l’escriptura de Schwob, sempre a cavall de la realitat i la fantasia, entre el document històric i el relat imaginari, i amb un to marcadament poètic. Els textos que presentem en aquest volum mereixen, sens dubte, ocupar un lloc entre els clàssics.

RESSENYES

«És Schwob un autor que tot lector atret pel món clàssic ha de conèixer. Lluny del pastitx, el refregit o el cartró-pedra, la seua literatura projecta llum en zones poc explorades de la literatura antiga, la fa reviscolar i ens la torna per a un nou gaudi. Així mateix fou un autor capaç d’obrir el camp de joc literari a autors com ara Borges, Calvino o Tabucchi. És aquest volum La llàntia de Psique una bona porta d’entrada al club dels happy few. No sabem de ningú que se n’haja volgut eixir.»

     Francesc Signes, La Veu dels Llibres

«En l’excel·lent traducció de Marta Marfany Simó, l’editorial Quid Pro Quo ha publicat La llàntia de Psique, de Marcel Schwob.»

     Teresa Costa-Gramunt, Núvol

«Quina sort sentir la veu de Marcel Schwob en català, i poder mirar, a través de la porta entreoberta d’aquest recull, com va il·luminant amb la llàntia les seves criatures, sabent a la vegada que no van existir, però que són més vives que mai per la força de les seves paraules»

     Maite Martí, Sonograma Magazine

Scroll al inicio