Jerusalem

Col·lecció de Narrativa, 6
Traducció d’Anna Cortils Munné
ISBN: 978-84-17410-05-6
254 pàgines

17,50 €

A través d’un entramat de personatges perfectament estructurat, Tavares ens ofereix una davallada als abismes de la follia i de l’absurd, del desig i del dolor. Amb un estil que no renega de l’humor, sec i directe, amb tints negres, la noció del mal tenyeix cada pàgina i acaba per confrontar l’home amb la pròpia alienació. El llibre forma part de la tetralogia O Reino, que inclou Um homem: Klaus Klump, Aprender a rezar na Era da Técnica i A máquina de Joseph Walser. Ha estat mereixedor de tres dels premis més importants de la literatura en llengua portuguesa: Ler/Millenium 2004, José Saramago 2005 i Portugal Telecom 2007.

RESSENYES

«Amb la cronologia interrompuda, Jerusalem és un relat fragmentat, no lineal, unit per una imaginació prodigiosa i una tècnica literària d’una bellesa crua, sense concessions.»

     Carme Miró, Sonograma Magazine

«Gonçalo M. Tavares ocupa un lloc entre els clàssics. Ens presenta un microcosmos en què ens trobem amb personatges perfectament definits que formen un entramat que ens atrapa. Segur que tornarem a aquests 32 capítols, en els quals no hi ha cap mot de més i tot és essència, una mirada atenta i respectuosa.»

     Ramona Pérez, Ara Balears

«Dir que m’ha agradat Jerusalem, de Gonçalo M. Tavares, seria poc: m’ha entusiasmat. Feia temps que no m’encarava amb un relat de tanta potència literària, amb un estil tan original, amb uns personatges tallats amb perfils tan diamantins. […] Hi ha obres que, pel sol fet de ser traduïdes, honoren la literatura de la llengua d’arribada. És el cas, sense cap dubte, de Jerusalem. El lector que busque una narrativa no convencional, radicalment diferent, d’altíssima exigència expressiva, no ho ha de dubtar: aquest és, de totes totes, el seu llibre.»

     Joan Garí, Ara Llegim

«Jerusalem és una història que cal no oblidar.»

     Els orfes del senyor Boix

Jerusalem (Premi Saramago del 2005). Jerusalem és una novel·la complexa, dura (no us enganyaré), però que excel·leix per l’estil acurat i potent de l’escriptura de Tavares. Un relat que convida a la reflexió, amb una força i ímpetu molt personals, sorgits d’un discurs elaborat a partir de frases concises, però precises. Res no hi és atzarós ni superflu, en els escrits de Tavares.

     Mònica López Bages, La Guia de Reus

Scroll al inicio