Col·lecció de Narrativa, 18
Traducció de Marta Marfany Simó
ISBN: 978-84-17410-19-3
148 pàgines

17,00 €

Mercier i Camier (1946) és la primera novel·la en francès que va escriure Samuel Beckett, publicada anys després (1970), quan ja era Premi Nobel (1969). Deutora de la primera etapa de Beckett, d’experimentació literària, Mercier i Camier subverteix en molts aspectes el gènere novel·lesc. En aquesta brillant obra mestra de l’humor, s’hi narra un viatge estrany que emprenen els dos protagonistes, precursors de Vladimir i Estragó d’Esperant Godot (1952), i també s’hi anticipen, per l’estil i alguns detalls, altres textos posteriors de l’autor irlandès, especialment la Trilogia (Molloy, Malone meurt i L’innommable, 1946-50).

RESSENYES

«Així doncs, Mercier i Camier és una passejada àgil i enganyosa: l’oralitat del text —que és tan viva en aquesta traducció gràcies a Marta Marfany— transporta el lector a racons tèrbols de la nostra història i de la naturalesa humana amb lleugeresa. El viatge paga la pena.»

     Nuria Baños, Sonograma Magazine

«La novel·la és valuosíssima com a embrió d’Esperant Godot i Final de partida. Queda molt per polir, però ja hi trobem moltíssim.»

     Gonzalo Torné, Quadern El País

Scroll al inicio